Friday, May 31, 2013

aduh.. da pagi?

eh..
suddah pagi?
5:17am?
gua bru mo tidur..huhu
bukn sbb excited .. tp sbb bru siap packing brg n syncronize devices..huhu
kna tdur gk ni..
kng bgn nk kna iron tshirt utk packing..
masak!
sure lmbt sampai tbs kalau tlajak tdur ni...
harap ada yg baek ati tlg kjut ah nnt..
oi mata.. kaih lelap kaih!
aduh..!

Thursday, May 30, 2013

Kisah si dungu || 4

Kamu..
Esok saya nak pg bercuti.
Kamu ingat tak dulu..
Mana2 pun saya pegi..
Mesti beri kamu sesuatu..
Kalau shopping pn shopping baju kerja kamu dulu..
Sikit pun saya tak rasa terbeban macam tu..
Sebab kamu selalu kasi saya duit bila termampu...
Esok kat sana mesti saya buntu..
Mesti tengok souvenir tringat kamu ..
Macam kat lang tengah aritu..
Tengok baju jer teringat kamu..
Eh apsal arini saya teringat kamu??
Haha ..tiba2 saya terasa dungu-

Eh...?
Haha
Boddoh!

Hi- || 11

Hi..
Saya nak pergi jauh ni..
Tapi tak jauh sangat pun actually..
Tapi saya nak pergi lama gak..
Mungkin terputus hubungan nanti..
Harap kamu tak rendu saya yer nanti..
Mohon jaga diri..

Sampai jumpa lagi!
Kalau x mati!

Eh? 
Haha

:)

Ada orang tidur dengan bantal peluk hitam keras kematu ke mlm ni?
Atau sedang asyik menekan punat berbunyi bertih goreng menguna kan ibu jari kaki?
Mentang2 ada buah hati baru.. 
Whatsapp pn x delivered malam ni...
Sakan naa angpa-
Hahahaha

Selamat senyum lebar!

Wednesday, May 29, 2013

Kepohchi-

"Kau pegi mana?"

"Teman bestfriend p bli barang kamera"

"Kau beli?"

"Mana ada?"

"Tu bag apa?"

"Xde apa lah"

"Bak aku tengok!"

"Takde apa lah!"

"Sini!!!!"

"Apa tarik2 ni?"

"Lens?
Brapa ribu ni?"

"Itu mug lah! Macam kt dln almari kaca kt depan tu!"

"Hah ye lah tu kan! 
Kau ni boros lah!"

"Bukan pakai duit aku pun! Pakai duit ah may bank"

"Kepala hotak kau lah! 
Suka je kau tambah hutang kan?!"

"Bising lah kau!
Nak tolong bayar ke?"

"Puihhh-
Aku kasitau tau mak!!!"

"Huh kepohchi!"


Syuh!


"Sudah! Aku mau tidur! Jangan ganggu aku!"

"Kau ni.. Besarkan tidur kau saja"

"Eh.. Kau jangan nak jadi mak pulak..! Sudah ke sana kau"

"Hey! Kau tidur aku kasitau mak!"

"Arghhhh.. Jangan ganggu aku! Kasi balek boya aku tu!"


Dewa kayangan-

"Kau gelak lebih lah"

"Biar lah"

"Kau jangan nak bersetongkol dengan mak aku"

"Kenapa tak boleh?"

"Kau tau mak aku tengah cari point nak smash aku kan?"

"Hahaha padan muka kau..!"

"Ah.. Sudah lah kau.. Mentang2 kau da lepas kan?! Busuk lah kau ni!"

"Sapa suruh kau tunggu dewa kayangan!"

"Dewa kayangan? Haha cuih! -" 
"Dewa kayangan eh? Aku boleh terima tukang bancuh air di kaki lima..kau pun tau kan?"



Notakakicagu: 
Kawan baek.. Sila jangan bersetongkol dengan ibuku!

Buat aku gelak saja-

"Kau memang tak nak kawen ke?"

"Ada aku kata aku tak nak kawen?"

"Dah tu.. Kenapa kau tak terima orang yang tanya aritu?"

*diam*

"Sapa yang kau tunggu?"

"Takde sapa"

"Dah tu.. Kau cari orang yang macam mana?"

"Kau tau kan..aku kalau dah sayang akan jadi orang paling dungu yang setia melulu..jadi aku perlu orang Yang kenal aku-tau  buruk aku- jahat aku- baek aku-kekuatan aku- kelemahan aku-  yang boleh bimbing aku atau sekurang-kurang nya yang bersedia berubah bersama2 aku- yang don't expect much from me- yang boleh terima aku as what i am-bukan as what he want me to be-yang sanggup berpayah bersama aku- yang sayang dan hormat kan wanita nya-yang sanggup tahan telinga bila org kata dia buta sebab kawen dengan aku- || kau rasa ada orang macam tu?"

"Hurm.. Kalau macam tu.. Kau kawen dengan diri kau saja lah!"


Eh..? 
Haha

Rapu-

"Kau kenal dia?"

"Tak"

"Dah kenapa kau sembang macam da kenal lama?"

"Entah... Mungkin sebab aku sombong?"

"Eh?"

Eh.. Macam aku?!

Apa saja lah budak gemok pendek yang hodoh tu merapu..
Merungut setiap waktu..
Ntah apa yang tidak terpuas di hati itu..
Apa saja lah yang dia mahu?

Ashton kutcher!

Lekuk di pipi itu mempersona qalbu..!
Bagai melihat ashton kuther berjeans low cut tersenyum ayu!

Eh..? 
Haha

Parasit!

Di kelopak bunga itu
Wujud satu makhluk seni...
Tak terlihat dek mata tapi bisa merosakkan sekuntum bunga!

Hi- || 10

Hi kamu!
Saya rasa...
Saya saya nak bercuti lah..
Jom lah skali kamu!
Nnt hari saya x bersinar tanpa kamu!

Tuesday, May 28, 2013

Bulan di tutup awan by Rokiah Wanda || ukulele



  • Gm Dm A Dm (2x)

    Dm                   Gm
    Wahai janji setia sudah diucapkan
    A                     Dm       A
    Aduh kata bersumpah telah ku padukan
    Dm                                Gm
    Kini engkau pergi jauh membawa diri
    A                       Dm   A-Dm
    Tinggal daku seorang dalam sunyi sepi

    ( Chorus )

    A           Dm  
    Nun bulan ditutup awan
    Gm           A  Dm A
    Terkenang hati bertambah rawan
    Dm                      Gm
    Wahai jikalau ku tahu janji mu palsu 
    A               Dm  A   Dm
    Tentu tidak ku turut sedari dahulu

    ( Dm Gm A Dm A )

    Dm                           Gm
    Wahai janji setia sudah diucapkan
    A                         Dm    A
    Aduh kata bersumpah telah ku padukan
    Dm                      Gm
    Kini engkau pergi jauh membawa diri
    A                     Dm  A Dm
    Tinggal daku seorang dalam sunyi sepi

    ( Chorus )

    A                     Dm  
    Nun bulan ditutup awan
    Gm                  A  Dm A
    Terkenang hati bertambah rawan
    Dm                       Gm
    Wahai jikalau ku tahu janji mu palsu
    A                   Dm   A Dm
    Tentu tidak ku turut sedari dahulu

    Gm Dm A Dm (2x)









Minda-

Minda..
Izin kan aku melabuh mata..
Agar teringan gelodak jiwa..
Lepas kan kenangan itu pergi di bawa bayu duhai minda-


Kisah si dungu || 3

"....."

*silence*

"Setiap yang cuba ku gubah untuk cerita dungu kita Buat aku mati kata-
Mungkin dulu sudah teralir deras bersama airmata-
Nanti lah-
Akan ku cuba carikan saki baki prosa kata dan tatabahasa yang tersisa utk kisah dungu kita-
Cuma kau perlu tahu-
Dalam cerita terdera ini pernah ada manisnya, ada bahagia nya-
Walaupun sekecil ketulan gula-
Tetap aku hargai setiap detik masa-
Exaggeration ini hanya bagi menutup cela yang tidakterpulih dengan masa-
Aku kan dungu-
Kerna itu payah untuk aku lupa sesuatu yang buat aku makin dungu!"



Luah si dungu pada kenangan yang membisu-

Hi- || 9

Knock.. knock.. kncok..
"Who's there?"
"It's Me !"
"It's Me who?"
"It's Me who's gonna wipe your tears and bring you cheers...Hi ..!"

Kisah si dungu- || 2

"Jadik betol lah kau tu dia?"

"Owh ok.. Tak sangka!"

Kebetulan itu-
bukan sentiasa boleh di percaya-
Manis awal nya-
Tak tentu manis juga sampai ke akhirnya-
Kebetulan itu-
bahaya-

Kisah si dungu- || 1

"Bro.. Lowepro fastpack 350 available lagi tak?"

Mula- 
Sebuah cerita-
Hilang nya 5 tahun dalam sebuah kehidupan gadis dungu yang setia melulu-

Hi-| 8

Hi kamu..
Kenapa bermuram durja?
Bukan kah saya yang patut lebih muram dari si pungguk yang kata nya setia merindu purnama?



Sang purnama- || kisah si bulan lagi-

Di kala malam semakin pekat melikat..
Aku masih terbayang keindahan itu..
Indah...
Cukup indah..
Tidak terluah bicara indah nya..
Tidak terungkap dek kata persona nya..
2-3 malam ini terang nya menusuk jiwa..
Meleka akal menyusur usia..
Menyesali detik waktu di samping dia...
Meratapi cinta yang sia-sia..
Namun Bulan.. 
Tetap kau Menginpirasi seni kata hati beta..
Waktu suka..
Waktu duka...


Notakakicagu:
Usah lah berselindung di sebalik awan itu duhai sang purnama...
Banyak kata terinspirasi oleh indah nya dirimu yang meriah bercahaya....
Kesamaran sinar mu hanya merintih pedih hati beta..
Biarkan lah cahaya mu itu terus bersinar agar bisa beta berteman memadam derita meniti gembira.

-Namakuaku-
May 28th, 2013
01:52 am

Ohana-

"You don't turn your back on family, even when they do"



Notakakicagu:

Ohana-
Ohana means family-
Family means no one gets left behind or forgotten-

[You don't turn your back on family, even when they do-]

Bulan di tutup awan..

Ini malam..
Bulan di tutup awan lagi!











Wahai janji setia sudah diucapkan
Aduh kata bersumpah telah ku padukan
Kini engkau pergi jauh membawa diri
Tinggal daku seorang dalam sunyi sepi

Nun bulan ditutup awan
Terkenang hati bertambah rawan

Wahai jikalau ku tahu janji mu palsu
Tentu tidak ku turut sedari dahulu

Wahai janji setia sudah diucapkan
Aduh kata bersumpah telah ku padukan
Kini engkau pergi jauh membawa diri
Tinggal daku seorang dalam sunyi sepi

Nun bulan ditutup awan
Terkenang hati bertambah rawan

Wahai jikalau ku tahu janji mu palsu
Tentu tidak ku turut sedari dahulu

Monday, May 27, 2013

Sheila On 7 - Pemuja Rahasia



Kuawali hariku dengan mendoakanmuAgar kau s'lalu sehat dan bahagia disanaSebelum kau melupakanku lebih jauhSebelum kau meninggalkanku lebih jauh

Ku tak pernah berharap kau kan merindukanKeberadaanku yang menyedihkan iniKu hanya ingin bila kau melihatku kapanpunDimanapun hatimu kan berkata seperti ini

Pria inilah yang jatuh hati padamuPria inilah yang kan s'lalu memujamuAha, yeah, aha, yeahBegitu para rapper coba menghiburku

Akulah orang yang selalu menaruh bungaDan menuliskan cinta di atas meja kerjamuAkulah orang yang kan s'lalu mengawasimuMenikmati indahmu dari sisi gelapku

Dan biarkan aku jadi pemujamuJangan pernah hiraukan perasaan hatikuTenanglah, tenang pujaan hatiku sayangAku takkan sampai hati bila menyentuhmu

Mungkin kau takkan pernah tahuBetapa mudahnyaKau untuk di kagumiii... Mungkin kau takkan pernah sadarBetapa mudahnyaKau untuk di cintaiii... 

Akulah orang yang akan selalu memujamuAkulah orang yang akan selalu mengintaimuAkulah orang yang akan selalu memujamuAkulah orang yang akan selalu mengintaimu

Kembali ke: Reff

Karena hanya dengan perasaanRinduku yang dalam padamuKupertahankan hidupMaka hanya dengan jejak-jejak hatimuAda artiku telusuri hidup iniSelamanya hanya ku bisa memujamuSelamanya hanya ku bisa merindukanmuHuuu huuu huuu huuu huu




Hi- | 7

Hi kamu...
Jom minum!
Teh o ice saya tawar tanpa senyuman kamu...

Degup nadi-

Ingin aku berlari jauh dari realiti..
Namun kaki ku terhenti..
Ingin aku sekat rancaknya degup hati..
Namun terusan ia bernadi...

Sorok-

Sesuatu itu tersorokkan zahir nya
Bukan karna kecut
Bukan karna takut
Sesuatu itu tersorokkan zahirnya
Cuma Karna ganjil
Cuma Karna mustahil

Sunday, May 26, 2013

Hey!

Andai bisa ku putar waktu...
Akan ku nanti di situ..
Sampai nanti muncul kamu...
Di situ.. Di sudut itu...
Dan akan ku laung...
Hey sini! Sini..! Pandang aku!!!


-Namakuaku-
May 26th, 2013
03:22pm

Saturday, May 25, 2013

Hi- | 6

1...
2...
3...
4...
5...
6...
7...
8...
9...

"Hi..Kau kira apa tu?"

"Kira bintang!"

__________________interlude _____________________


"Owh.. Tinggi.. Sakit tengkuk.. Jom kira bulu kamben!"

"Tak mau lah... Busuk dan sia-sia!"




Notakakicagu:
Ini post plagiat..!
Ideas was stolen from a friend..hehe :P


Bulan ini malam-

Bulan ini malam...
Chantek..
Bulat..
Dan besar ...
Bagai buahan yang masak ranum dan manis isinya..
Melihat nya membuat aku terasa ingin sekali memetik dan menyimpannya di dalam saku..
Agar tidak hilang keindahan itu..
Luarbiasa indah nya..
Bagaikan bulan yang sering di lagu rendu oleh si pungguk..
Terpesona aku melihatnya...
Jika dulu...
Pasti akan ku pinta si bulan yang chantek dan indah itu menyampaikan rendu ku pada dia di sana..
Tapi itu dulu..
Suatu dulu...

-Namakuaku-
May 25th, 2013
10:12pm

Notakakicagu:

Aim for the moon. If you miss, you may hit a star.

-W. Clement Stone-


Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth..

Friday, May 24, 2013

A day without you-

Imagine a day without you....
Who should i see when i'm feeling blue..
Imagine a day without you...
When i'm sad who should i turn to?
Imagine a day without you...
How can i share my greatest moment with you...
Imagine a day without you....
No.. No.. No... I don't want to imagine even a minute without you!!


Hi- | 5

Assalamualaikum...
"Siapa?"
"Saya!"
"Saya siapa?"
"Saya yang suka tengok kamu.. Hi!"
;)

Hi- | 4

Hi kamu..
Saya rasa.. 
Saya rendu!


Harga-

AKu rasa...
Ni aku rasa lah..
Bukan orang lain rasa kot..
Hanya yang pernah di kecewa tahu menghargai cinta...!
Tahu harga sebuah cinta!

Sekian...

Susahpayah-

Sekali lagi mo kasitau..
Jika ada orang yang rela bersusahpayah untuk kita..
Pasti Takkan ada rasa susah bila kita di payahkan mereka di suatu ketika..
So jangan nak mengada-ngada terasa-terasa dan segan-segan hokey!
Geget kang!


Notakakicagu:

"A best friend is a person who know what you are saying, even if you're not talking." 

-i used to have one like this...but nowadays i have two as i remember!- (out of couples of best and close friends)
Tak yah cakap banyak.. Pandang jer trus gelak..
Sambung2 ayat dalam otak..
Sangat telepathic...
Scary sangat hokey!
But i love them all-

Best friend-

"Kawan yan datang kol bapa nanti?"

"Malam kot"

"Pegi lah kemas2 rumah tu sikit!"

"Best friend datang tak perlu sibuk2 kemas rumah bah!" (Dalam hati)



Kawan baek itu orang yang...
Kenal kita luar dan dalam..
Yang tau kita sepenuhnya..
Tau jahat kita..
Tau busuk kita..
Tau buruk kita...
Tau hitam nya hidup kita..
Tapi tetap juga rapat dengan kita..
Jadi.. Tak payah lah susah2 nak impress kawan baik kita kan?
Kalau rasa nak korek hidung., tak payah nak cover2..
Kalau rasa nak berak.. Jerit je "aku sakit perut nak berak lah"
Kalau rasa nak kentut..slumber je kentut berirama...
Kalau rasa nak tidur, pesan siap2 "tlg jangan rekod dengkur kita"
Kalau rasa tak cukup duit slumber jer sound suh blanja..
Kalau rasa x suka apa-apa nganjeng jer depan2 muka..
Pendek kata...
Kawan baik itu orang yang kita tak perlu jadi orang lain selain diri kita..!


Notakaki:
Untuk kawan-kawan baik ini yang saya jumpa ini hari-
Hi kawan baik 1...
Slamat tidur nyenyak di tilam empuk bilik ku!
Hi kawan baik 2...
Esok nak kuar amek aku lagi yer!




Thursday, May 23, 2013

Hangover-

Semalam-
Sakan kau pegi stadium tengok bola kan?
Awal2 da sampai stadium..
Slumber ko redah hujan kan?
Berdiri sepenuh masa lagi tu kan?
Beria kau chant ikut budak2 boys of straits kan?
Kemain kau...   
Abis game baru ko sedar tumit ko tu sakit giler kan?
Sakit sampai kebas tak bley rasa kan?
Tu tak kira lagi pinggang sakit kan?
Hebat lah kau..!
Masuk kereta baru kau sakit kepala sebab hidu asap bas kan..?
Tu sikit jer tu..
Ngantuks giler babas tu pun skit jer tu kan?
Pagi ni pn kau rilex jer lagi bley bangun pegi keje kan?
Boleh tahan lasak gak kau kan?
Skarang amacam?
Boleh tahan ke mata kau tu?
Aku dengar kau sakit kepala tahap ke empat point lima skarang ni?
Bukan tadi pagi kau dah telan paracetamol ke?
Takkan kau nak telan lagi 2 biji?
Apa rasa hangover kau tu?
Terbaek kan?
Seronokkan bila kepala kau rasa berdenyut2 tu kan?
Hahahahahhahahahahahaha aku nak gelak guling2 kat kau lah babes..
Tahan lah kau sakit kepala tu sampai balek nanti..
Harini kelas kau penuh kan? 
Hahahha padan muka kau brat!









Notakaki:
 cerita kami  ke stadium larkin menonton jdt vs kelantan with some buddies..| jhr mng 2-0 |

Makan bola, tidur bola

Menonton bola menyiksa kaki dan pinggang! 
Sekian!

Sok sambung..
Mata kata x larat dah nak berjaga..

Hi- | 3

Hi kamu...!
Sehat?

:)

Wednesday, May 22, 2013

Hi- | 2

saya rasa saya selesa lah dengan kamu..
boleh kita kawan?

hi- | 1

hi..
Namakuaku...
Apa nama mu?


jika kau tak pernah-

hanya mereka yang pernah kecewa di pijak henyak hatinya saja tau rasa sakitnya bila hati dan jiwa di persia!

jika kau tak pernah..
kau tak layak berkata 'aku faham perasaan mu"
jika kau tak pernah..
kau tak perlu menambah rencah menyedap kisah...
jika kau tak pernah...
diam-diam saja sambil berdoa moga dikembalikan bahagia buat kami-kami yang pernah..



-Namakuaku-
May 22nd, 2013
07:45am



Notakaki:
(buat mereka-mereka yang hampir putus asa kerana kecewa)

Sakit itu tak terjangkau minda.. tak terluah dengan bahasa..
cuma kau, aku, dan mereka-mereka yang pernah saja tau rasanya!
maka bergumbiralah..
lupakan lah segala derita..
jangan di peram rasa itu sampai masam...
buang masa..
bukan boleh di buat apa..
hanya sekadar menambah sakit di dada..
nasihat dari yang pernah merasa!



Ngantuks terus!

Bermalasan-malasan di pagi hari itu sangat heaven bagi ku..
Tolong bagi ku masa yang lebih untuk bermalas-malasan pagi ini...!

Melugai-

Perangai kan!
Bangun tengah2 mlm sebab cramp ngan rasa nk muntah thp ke lima!
Cuih..
Td xnk lk ko rasa nk munth camni sblum tdoq!
Ni da nyenyak tidoq bley ko terjaga sbb melugai ngan cramp betis kan?
Memang bagus lh perangai ko..
Ku mmg suka terjaga tgh mlm pastu x leh tdor sbb rasa nk muntoh cam ni..
Huh!

Tuesday, May 21, 2013

Opps...

Alamak!

Jauh aku..

Jauh..
Jauh aku tersasar dari landasan Mu..
Jauh aku mengabaikan Mu..
Jauh aku di hanyut dunia...
Jauh aku rasa diriku dari Mu...

Moga-moga masih ada ruang untuk ku mengadu domba..
Meminta-minta..
Merintih derita..
Menghuni syurga....

Terima kasih duhai lelaki...

Setelah lebih setahun ....
kau lafaz juga status permilikan besi itu..
Terima kasih duhai lelaki..
Tak perlu lah dijunjung besi seketul itu di alam sana nanti..
Terasa ingin aku menari-nari gembira...
Lega yang amat rasanya hati...
Mujur..!

Besi seketul itu...
Hadiah tanda kasih sayang kata mu..
Tanda aku pernah wujud di hati kata mu...
Tergelak kecil aku di buat mu..
Giler sayang sebegitu kau pada aku?
Mungkin sbb sayang tu lah kau pijak2 hati ku?
Giler !

Tapi apa aku kira...
Janji aku tak berhutang apa2 lagi dengan mu..
Harap kau halal kan semua yang terbagi pada ku..
Sepertimana nya yang terbagi oleh ku pada mu..
Tak perlu lah kamu mengucap lagi rendu..
Tak perlu dibuktikan masih kamu gunapakai hadiah dariku..
Kerna tak mungkin aku terbeli lagi pujuk rayu mu..
Tak mungkin lagi.!
Walau dalam mimpi...!


Terima kasih duhai lelaki..


-Namakuaku-
May 21st, 2013
07:42am

Kemam-

Kemam-
Kemam sampai lebam.
Kalau kau telan nanti mati pulak emaknya....
Kalau  kau luah..  Bapak nya pula yang mati...

Maka nya..
Makanya kita kemam saja...
Sampai berbuih mulut..
Sampai menggigil lutut....


-Namakuaku-
May 21st, 2013
01:20am

Halusinasi pengimaginasi-

Malam yang sepi..pi..pi...
Pak mat jual topi..pi..pi...

Haishhh apa ternyanyi lak ni..
Ni nak story..
Td petang aku ngan beberapa org buddies p mkn steamboat kt rawa taman daya-
Lpas sesi troll mentroll.. Tunggu menunggu.. Pusing memusing..
Akhirnya sampai gak kami ke rawa..
Apa lagi.. Sesi menketedarah pn bermula...
Au cam biasa lah..
Perut mmg ada 4 tp x semua boleh mengembang... Maka tidak lah aku jadi juara makan nya...
Juara raja makan jatuh pada ayie lah kan..yang ratu makan nya of course lah achmal istri ayie..
Tapi aku bukan nak cerita bab makan...
Aku nak cerita..
Td aku kena drive balek..
Mmg janji Nya gitu ngan buddy aku si amad didi tu,,
Dia suh aku pilih nak drive pg atau balik..
Sbb nek bibah auto.. Aku pilih utk drive balek ah..
Sbb mlm x banyak keta..
Hahaha
Bijak x aku?
Nak di jadikan cerita..
Sampai umah..
Boleh lak si amad didi ni kasitau aku..
Td dia nampak tanglung..
Aku pn dgn lurus nya terfikir... Tanglung? Owh ok.. Tanglung terbang- tapi ni bkn time chinese ceremony yang duk p bakar tanglung..
Ada lah dalam 30 saat aku nak tangkap..
Owh ok fireball..
Cakap lah bebola api.. Cuih
Maka dgn penuh rasa 'naseb baek aku tak nampak' nya..
Aku pn slumber tanya ktne.. Bentuk macam ne.. Tinggi ke rendah ke..
Amad didi pn kata ntah ler...dia nampak bulat laju jer 500m sblum trafic light pt madirono..sampai tertoleh2 belakang katanya nak confirmkan lampu ke apa...toleh2 xde lampu pn katanya,,
last2 dia kata angap je lah bayangan.. 
Aku dgn confident ni..cakap dalam ati Naseb aku tak nampak..
Cam brani2 jer ni tanya banyak2 soalan.. Ngan maintain tak seram..
Amad didi siap pesan suh mandi ngan baca ayat qursi td..
Aku yang Kononnya cam tak takut ni.. retweet balek suh baca beberapa surah n ayat al-quran..

Pastu tiba2....
Tiba2 je aku rasa.....
Bulu roma meremang lah plak..

Daymnnn..
Seram lah plak...
Mandi pn blum lagi ni..
Badan da bau steamboat ni..

Aku cuma nak cakap ni..
Weh aku seram weh..
Camne nak g mandi ni...?
Terbayang lak weh.. Cuih!
Perangai kan?
Asal dgr cerita seram terus imagine macam2.. PuiH!

Wkakakakakakaka

Sekian!

Notakaki...
Mujur amad didi x cerita time dlm keta.. Klau x mmg aku x kuar lah dr keta tu selagi dia x teman aku sampai depan pintu...
Akekekkeke

Monday, May 20, 2013

Serba salah-

"di telan mati emak,
di luah mati bapak"

kita semua tahu...
bukan senang nak puaskan hati semua orang tanpa mengetepikan perasaan sendri..
ibarat nya menarik rambut di dalam tepung...
rambut jangan putus... tepung jangan berselerakkan...

aku..
bukan seorang yang senang untuk berkata tidak..
paling-paling aku cuma mampu keluarkan alasan..
mencuba untuk tidak mengguris hati orang lain dengan keputusan aku...
seperti orang memalu ular dalam benih.. ular biar mati, benih jangan rosak..

aku..
kalau boleh mahu menjaga hati semua orang..
dan juga hati aku..
tapi selalu nya aku tak berjaya..
sebab satu itu lah.... "aku tak mampu berkata tidak"!
tak mampu membiar hati orang lain terguris..
sudahnya...
hati sendri jadi mangsa..


redha!


Simpan dalam mulut kemam-kemam pun  boley...
Haishhh.

Notakaki:
Arini aku tau..
Ada kawan2 yang kita boleh kata tidak cukup sedakar dengan alasan..
Dan ada yang kita tak mampu nak kata tidak..
Tapi selalu nya.. Memang x mampu pun..
Kalau kata tidak pn akan end up dengan perasaan serba salah yang amat sangat!

Bila dah suka-


Bila hati dah suka..
Kata apa pun tak guna..
Bila hati dah suka...
Bau kentut pun bau bunga..
Bila hati dah suka..
Buruk mana pun baek ajer katanya..
Bila hati dah suka..
Jangan tegur-tegur dah.. tak guna..!
Biarkan saja sampai tergadah..
Nanti tau lah dia sedar!

Dulu- (itu dulu)

Di sebalik wajah itu...
Ada seribu satu cerita..
Ada suka..
Ada gumbira nya..
Ada luka..
Ada duka nya..

Selama nya ini...
Dia tampak ceria..
Dia tampak gembira seolah bahagia itu miliknya..
Dia melindungi pedih luka nya dengan senyuman ceria..
Dia berpura-pura bahagia..
Dia beriak sperti tiada apa...

Namun..
Satu hari itu...
Dia tertewas juga dengan hipokrasinya...
Gugur juga air mata itu di saksi teman-teman nya..
Seolah baru semalam kecewa..
Pada hal.. Bertahun di pendam duka...
Bukan simpati yang di pinta..
Sekadar refleks ketidakmampuan menahan derita..


Notakaki:
Ini cerita kesan peristiwa satu ribu tujuh ratus lima puluh tiga hari yang penuh lagu.....
Sebelum berakhir satu ratus tujuh puluh enam hari yang lalu...
Kerana ketidaksanggupan mengulangi kisah beribu-biru hari sebelum itu...



-Namakuaku-
May 20th, 2013
09:46am

Sunday, May 19, 2013

Andai-

Andai satu ketika nanti ada keajaiban di kalangan kemustahilan itu...
Tabah lah...
Bersabar lah...
Bertahan lah...
Berjuang lah...
Agar nanti manis nya bisa dikecapi..
Agar sisa kehidupan itu bisa di penuhi bahagia..
Agar bisa nanti nya merasa sempurna-


-Namakuaku-
May 19th, 2013
11:39am

Mika vs setaben ver2.0

The only exception...

I refuse to love..
I refuse to be loved..
But you're the only exception....






When I was younger I saw my daddy cry
And curse at the wind.
He broke his own heart and I watched
As he tried to reassemble it.

And my momma swore
That she would never let herself forget.
And that was the day that I promised
I'd never sing of love if it does not exist.

But darling,
You are the only exception.
You are the only exception.
You are the only exception.
You are the only exception.

Maybe I know somewhere
Deep in my soul
That love never lasts.
And we've got to find other ways
To make it alone.
Or keep a straight face.
And I've always lived like this
Keeping at comfortable distance.
And up until now I've sworn to myself
That I'm content with loneliness.

Because none of it was ever worth the risk.

Well you are the only exception.
You are the only exception.
You are the only exception.
You are the only exception.

I've got a tight grip on reality,
But I can't let go of what's in front of me here.
I know you're leaving in the morning
When you wake up.
Leave me with some kind of proof it's not a dream.
Oh-oh-oh-ohhh.

You are the only exception. [x4]

You are the only exception. [x4]

And I'm on my way to believing.
Oh, and I'm on my way to believing.

Refuse-

I refuse to cry over any man!
I refuse to cry over him!
I refuse to cry over you!

I refuse to cry anyway!


-Namakuaku-
May 19th, 2013
02:51am

It must have been love-




Lay a whisper on my pillow,
leave the winter on the ground.
I wake up lonely,
there's air of silence in the bedroom
and all around
Touch me now, I close my eyes and dream away.

It must have been love but it's over now.
It must have been good but I lost it somehow.
It must have been love but it's over now.
From the moment we touched, 'til the time had run out.

Make-believing we're together that I'm sheltered by your heart.
But in and outside I've turned to water like a teardrop in your palm.
And it's a hard winters day, I dream away.

It must have been love but it's over now.
It's all that I wanted, now I'm living without.
It must have been love but it's over now,
it's where the water flows, it's where the wind blows.

Miracle-

Bilamana sesuatu itu mustahil-
Yang kita impikan hanya keajaiban-
Atau ia trus menjadi kisah dongeng-
Tanpa penghujung suatu mimpi-


-Namakuaku-
May 19th, 2013

Ada-

Ada satu rasa-
Yang sukar di bicara-
Ada satu perkara-
Yang baeknya di lupakan saja-


-Namakuaku-
May 19th, 2013
02:06am

Pejam-

Saat rasa gundah-
Pejamkan mata mu dan tersenyum lah-
Fantasi kan dunia paling meriah-
Milik kamu dan dia yang pada mu cukup indah-


Notakaki:
Bahagia mu cukup buatku-

-Namakuaku-
May 19,2013
01:55am

Saturday, May 18, 2013

Buat sahabat dunia akhirat...

Adopted from my facebook status:


Bestfriend cuma akan tau apa yg bestfriend dia kasitau sahaja.

Kalaupun story dr org lain berbeza-beza..
Dia tetap akan percaya pada kawan baek dia sahaja!
Walaupun kawan dia baek dia tu x telus bercerita..
Dia hanya akan mengiya kan saja dan menunggu kawan baek dia sedia buka cerita...

Itu yg bestfriend should do bak kata salah sorang kawan baek aku..
"BestFriend Adalah orang yang sentiasa ada bilamana diperlukan... 
kasi nasihat.. Kasi idea bila kita ada masalah....
kutuk kita depan2 kalau kita buat salah.. 
Tapi bila da rasa sukar bertahan.. Perlu buat pilihan...
Kawan baek akan sentiasa jadi tulang belakang support kita dengan apa pun keputusan kita..!"

Kadang2 kita tak tau apa yang orang lain tahu..



Notakaki:
Menangis dan ketawa  bersama itu lebih seronok dari menangis dan ketawa sorang2-


Tak caya?
Try tgk ni sorang2..
Pastu ajak kawsn baek anda tgk..
Rasakan perbezaan nya...huhu


Eh..eh..eh.. Butt!

Mika vs Setaben-

Hari ni Mika p pantai ngan Setaben..
Kan main depa posing-
Sakan sunggoh lah-
Cam x mo balek lak depa td-
Sok lah sambung susun gambaq...
ngantuks pulak tiba2.
Slamat mimpi ngeri!





































Thursday, May 16, 2013

Ini hari bukan untuk aku..

Selamat hari cikgu..
Buat mereka-mereka kecuali aku!

Mereka kata guru pekerjaan mulia...
Itu mereka-mereka itu yang lain nya...
Aku tak layak..
Kerna aku sendiri lebih hina nya dari mulia nya..


Wednesday, May 15, 2013

Guruh!

Grrrr...grrrr...grrr...
Kata langit....
Hari ini malam awal sikit...
Kata alam....

Hukum nya..
Tak jadi keluar...
Tak jadi ke mana-mana...
Duduk rumah...
Tidur sajer lah kiter....

Tuesday, May 14, 2013

Selingan-

Senyum..
Dan terus senyum..
Ok klaka...
Tutup muka..
Tak jadi lah nak ber pujangga...
Giler klaka sey..
Haha gelak tutup muka..hentak kaki...
Bwakakakakakakakak..

Ok tata-