Monday, April 30, 2007

Brownies!!~

da 2 kali aku tgk movie brownies ni..indonesian movie...2-2 kali aku tgk kat 8tv..awal april n last night.. criter nyer ala2 indie movie..so cute..

it's all about this gurl named mel / emilia...she loves brownies... keje dia buat brownies n bg people around her taste her brownies...tapi brownies tu x sedap, pahit so smua org asyik mengelak everytime dia bwk brownies g office...

nak dijadikan si mel ni baru balik dari singapore..then bawak balik brownies madu n trus g umah tunang dia, joe..unfortunately for her she found her fiance with another gurl named astri.

dia btol2 frustrated apalagi time bestfriend dia, didi kawen si joe bawak astri dtg skali..dia tekad utk cari boyfriend baru..byk lelaki yg dia ngedate tapi x sorang pn kekal..smua dia paksa makan brownies buatan dia..

one day husband didi pegi his long lost bestfriend punya bookstore opening..owner bookstore tu, are jual brownies dlm kdai buku dia..si husband didi ni mula2 nye takut2 nak makan coz dia da slalu kna mkn brownies mel yg x sedap...tapi bila dia rasa, dia terus call didi..suruh didi dtg rasa brownies are..he said " kamu datang aje...ni pas banget utk kawan kamu"..so didi pn pg r kdai tu g rasa brownies tu..

then didi pn pujuk mel soh rasa brownies tu..kira dia nak set up kan mel ngan are lah konon nya...mula2 mel refuse tp bila dia rasa brownies are dia trus stuju nak g kedai are...dia pn tanya r are mcm ne buat brownies mcm tu... are kata "biar brownies itu mengungkapkan rasanya sendiri".. mel yg dah lama x baca buku sjak ayah dia meninggal pn start baca buku n masih berusaha buat brownies..then time tu dia tau yg sejak arwah mak are meninggal. are x pernah makan brownies lg..sbb pd are brownies mak dia lah paling sdap di dunia..

lama2 mel pun mula have a crush on are..are pn mcm tu gak...so since that mel dpt buat brownies yg boleh dimakan...mel dapat mcm2 projek utk advertisement company dia..dia guna phrase "berani mengungkap kan rasa" untuk big projek dia ngan company berlian...

on her way for a better relation dgn are.. joe call her n nak dia smula..sbb mel ni btol cinta kan joe dia pn pg r pada joe smula...last-last dia realize yg dia mmg btol2 cinta kat are..so dia pn buat r brownies yg mcm mak are buat.. then dia bwk brownies tu pd are.. before that dia dia kata kat brownies tu "ajari aku untuk berani mengungkapkan rasa"..tetiba plak are muncul n kata"biar perasaan itu yang mengukapkan rasa nya".. then are pn makan brownies buatan mel..

get the message??

mmg bercelaru n tak tersusun ayat..

mmg macam sampah je ayat ni..tapi messaage nyer

satu hari nanti kita pasti akan tau bile kita jumpa our own brownies...keep on searching!! u might never know that ur brownies could be someone u met recently or someone sitting in front of u right now...or someone who sms u just now!!~..

gud luck...

Smuga kita sama-sama found brownies of our own soon!!~



p/s: kalau ade masa nnt aku edit artikel ni....maklum r aku x tdo lg ms taip ni td..!!~

Saturday, April 28, 2007

The CouSinS!!~

The Most Memorable Moment with those CousinS of Mine!!

can't Imagine life without them around...

They Cheer me up in their oWn Ways!!~

Hopefully one Day ..we'LL made Atok Proud oF uS!!~



SpeciaLLy dedicated tO aLL my CousinS whom i lurve and wiLL always lurve!!~

Posted by Picasa

UnTiTTLeD!!~

I open my eyes
I try to see but I'm blinded by the white light
I can't remember how
I can't remember why
I'm lying here tonight

And I can't stand the pain
And I can't make it go away
No I can't stand the pain

How could this happen to me
I made my mistakes
I've got no where to run
The night goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

Everybody's screaming
I try to make a sound but no one hears me
I'm slipping off the edge
I'm hanging by a thread
I wanna start this over again

So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't

How could this happen to me
I made my mistakes
I've got no where to run
The night goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

I made my mistakes
I've got no where to run
The night goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me


-unTiTTLed by SimPle PLAn!!~-

NooR HanIm aBd Hamid

Smalam gurl, my guardian angel ym aku..she said her friend anum kata hanim our used to be bestfriend were married to her school sweetheart…and she’s been teaching in Chinese school...i’m happy for her..Cuma yang aku terkilan, kenapa sampai sekarang kita masih jadik macam ni? Berbaloi ke kita putus kawan hanya kerana selisih faham dan hasutan orang? kenapa? Why own earth kita jd macam ni? I missed our time together…dah berkali I tried to get to u and selly…but still people around us hated to see us together again..anim, I just want u to know…aku still x tau apa kesalahan besar aku yg jdkan our friendship berantakan..the only thing I know is, kita jd macamni sebab kawan kita said that I talked bad thing about u behind ur back..

I tried to get in touch with u since I left ukm but they said “ko nak buat apa contact dia lagi, dia dah benci giler kat ko”..benci giler? Did u? aku x akan percaya selagi aku x dgr dr ko sendiri..tapi stiap kali aku Tanya ade je alasan dia bg ..lama x contact lah..tuka no baru lah...padahal she’s quite close to u…she even went gugu gaga with u..tp napa dia xnak bgtau? pernah gak aku dgr from one of our friend about all this..and I still remember.. she said u asked her “jahat sangat ke aku buat boy’an macam tu?” No hanim, u’re not.. we both know kita jadi mangsa putar belit keadaan..sebab kenyataan tu lah I keep trying to get u.Cuma masa tu ego menguasai minda kita kot..didn’t u ralized how hard I’ve tried to get us back to what we used to be?years by years I’ve tried to get ur new number but still kwn2 kita xmo bg..diorg suke kan tgk kita jd macam ni..agaknye diorg jeles kot kita baik giler dulu...aku even pernah kena maki via sms dgn boyfriend kwn baik kita masa aku tanya pasal kau dan girlfriend dia..dia kata “ slama ni ko x pernah pun tanya khabar..kenapa baru sekrang?” … dia ni ilang ingatan apa…hamper stiap thn aku sms tp x reply..aku send cards to u and his girlfriend tp xde berita..he still said aku x buat apa slama ni? Kalau aku x pernah contact diorg, sapa yang sms dia masa arwah wira meninggal dulu? Huh….aku Tanya gak pada wawa, dia pn xtau mana ko ilang. Mel pun ade contact last year after terjmpa our kawan baik tu..mel tanya what’s actually happen..she didn’t believe what she heard..she said “boy’an. Aku cakap kat dia aku kenal kau, kau bkn macam tu, aku nak dgr dari pihak kau pulak” tapi itu mel..itu bukan kau..mel lebih kenal aku ke daripada kau?..macam2 mana pn aku and gurl survived dgn situasi ni..kawan2 lelaki kita pn still ok dgn aku..malah diorglah tempat aku ceriakan hati aku sebab konvo tanpa bestfriends..time tu gurl sibuk jaga anak..dia jumpa before konvo je…diorg lah yg teman aku since all of this started …jd teman makan aku..teman lepak2 kat café uo..teman g pasar malam..kitorg jd close sgt…tapi hanim serapat mana aku ngan diorg tetap x sama dgn friendship kita dulu..hope kita dapat makan kat ijau sama2 macam dulu…oh ya apiz eross is one of my friends now..dia da jd polis bantuan .. jack n abe din bayar masih kat ijau.. end of 2005 aku ade g sana and abe mie tokey masih kenal aku n jack kata kau slalu dtg sana…oh I just missed those times at ijau…

Noor Hamin Abd Hamid please if u ever bumped into my blog..do contact me dear…I missed our time together…and please..i do need a long explainatioan about what’d happen to us..please forgive me for everything I’ve and not done…and do remember… years by years…time by time I’ve tried to get to u…I even searching for u on the net dear….kalau aku tau this will happen..aku xkan join pegi penang december tu…I lurve penang tp sebab apa yg terjadik sampai sekarang aku masih x sanggup pg sana lg…

anem and selly...sorry for every single thing...

hope we're could get back to the relation we used to have..mizz u gurls!!~

-I’ll be waiting-

-something from the corner of my mind-

Thursday, April 26, 2007

Am I DreaMinG??!!~

Another fave song!!~

Ku ingin terbang ke awan
Menggapai bintang bintang
Dalam kegelapan malam

Ku idamkan satu taman
Dan jua mahligai
Yang Indah Tak Ternilai

Tapi semua Hanya Khayalan
Yang Bermain dalam fikiran
Tak mungkin dapat ku bertahan
Yang tinggal hanyalah impian

Namun ku masih menchoba
Untuk Punya segalanya
Walaupun bertahun lama
S’moga kan terlaksana

~MiMpi By Gerhana SkaCinta!!~




p/s:

Mimpikah aku di dunia realiti ini…
Berdiri gah seperti Permaisuri
Namun..Ku hanya mampu duduk termanggu sendiri
Memikirkan apa sedang terjadi

Ingin rasanya keluar dari kepompong ini
Berusaha untuk berdikari
Meninggalkan segala yang terbungkam di hati
Meninggalkan alam fantasi ini

Perlukah aku menjelajah kehidupan ini
Menghadapi pahit, maung, onak dan duri
Atau… perlu kah aku terus seperti ini?
Terusan bermimpi di alam realiti…

Mimpikah aku By AlimrahAnaY

-Insanity Strike back!!~-

Wah tetiba rasa macam bdk sastera form 5 beb!!~ hahaha.. x sangka aku leh wat poem bm mcm ni… x kesah lah org nak kata sampah ke apa ke janji aku suke!!~ jiwang ferum sulfat beb…(erk Ferum sulfat = FSo4 = Ferum + Oksigen = karat ke?)
Lama Rasanye x kerah otak macam nie… ingat senang ke nak jd bunga-bunga mcm ni? Time hati gundah gulane je jadik tau..Gila KenTang!!~ akukah ini??? NOT!!~

LifE is a TriaL!!~

a friend of mine recommended me to create a blog at blogspot..she said it's easier for her to read my blog than my existing blog.. so i'm just checking how cool this blogspot..sapa tau akan jd my official blog kan? or maybe leh jd a place for me to express my other side? who knows!!~

- there's always the first time for everything!!~ isn't it??