Friday, December 21, 2007

SchooL Break???

uwaa..!!~ cuti da abis...

pergh x syok r... x puas dok lepak2 sambil abiskan gaji tanpa keje...
kejap je da abis...
gaji aku pun da abis maa wat pi ronggeng rokiah...
budget ade r 2-3 place nak p..tapi last2 destinasi kelam kabut aku je yg jd..yang lain hampeh...ni semua gara2 banjir beb...perghh bengang beb..

tapi xpe ..budget chinese new year ni nak p ronggeng lagi.. just wait and see mana aku p nnt..ke x p..? erk..!!~

Sunday, August 19, 2007

sometimes...everytime!!~

everytime i think of myself i found that i'm still didn't have any ideas in which direction my life is heading..

sometimes i think i'm ready to begin a new life...
sometimes i think i'm just not that ready yet...
sometimes i think i need an inspiration...
sometimes i think my inspiration is my journey on life and friends...
sometimes i think sharing life would be interesting...
sometimes i think sharing life would be difficult..
sometimes i think it would be great to find someone to share a life myself...
sometimes i think i wouldn't be able to find my companian by my own..
sometimes i think it would be easy to say "ok mom, go ahead..i'll be ready to accept anyone u choose"
sometimes i think i'm just giving excuses because i'm afraid to change...
sometimes i think my heart scream "oh freak..don't ask me..just go ahead and do your thing!!~" i'll be a good daughter of yours...
sometimes i think " oh no...not again.. i need someone with the same interest mom!!~"

but everytime i keep thinking my mind got stuck somewhere between my medula oblongata or serebrum or whatever...!!~

Monday, August 13, 2007

confusion strike back!!~

kadang-kadang kita terlalu bangga dengan diri kita..
kadang-kadang kita lupa yang kita hanyalah kita..
kadang-kadang kita tidak perlu berpura-pura..
kadang-kadang kita harus berusaha...

tapi itulah kita...hanya menanti apa yang tak kujung tiba!!~

Thursday, July 26, 2007

saHam oh saHam!!~

org slalu kata saham naik kalau ramai org ngorat..tapi ....kalau ramai org nak kenalkan kita pada org tu kira saham da nak expired ke atau baru nak matang? hehe...!!~

Thursday, June 7, 2007

motor oh motor!!~

smalam setelah sekian lama aku tak naik motor sebagai pembonceng....aku lagi sanggup bawak motor sendiri dari jadik pembonceng.. maklum r..aku kan berat.. so benda yg aku paling takut ialah tukang bwk motor xleh control motor sebab ade pemberat yg sangat berat di belakang..huhuhu..

dulu time blaja ade 2 org yang slalu bonceng aku...sorang kurus kedengking dan tinggi...satu lagi sama saiz dengan aku... tapi dua-dua pun aku seram bila diorg bawak motor... ye r selama ni dok bawak JEQ kesayangan aku sendiri mana sama ngan dok jadik pembonceng!!~ kalau naik ngan yang kurus aku takut dia tak larat nak kontrol handle...ye r inersia dia tinggi tu..luas permukaan kecik..hehhe..

kalau naik yg sama saiz ngan aku tu lak..aku takut tayar scooter aku yg kecik tu geylong..hahahah...xpun kalau naik kris abg dia, aku takut lidi atau rim patah..huhuh...ade skali tu kitorg p tempat member kar bukit beruntung...on the way balik siap check tayar beb sebab aku bebel macam tayar geylong je spanjang perjalanan...hehehe... pnat giler dok atas motor dari bkt beruntung ke bangi sbagai pembonceng...kalau jd tukang bawak motor leh rehat2 kan kaki sket..bla dok blakang xde benda lain aku fikir kecuali..jgn lah jatuh motor ni!!~ hahaha...tu yg dok diam x gerak2..heheh

oh lupa sorang lagi tukang bonceng aku yg aku paling seram kalau jd pembonceng dia is my cousin erza...dlu sama2 bawak scooter..skang dia da belot macam aku gak..dia bawak wave dah.. kalau bawak motor..mak aih macam nak race kat litar..sampai aku yg besar gedabak kat blakang dia pun, dia leh amek lap...dah ar aku mmg x ske jd pembonceng... masa yg paling aku ske bila naik motor ngan dia ialah time turun motor..hahahah..stiap kali tu gak aku akan kata "huh..nasib bhaik sampai"..hehehe....aku lebey rela bawak motor sendiri dari bangi ke rengite daripada jd pembonceng dari pinggir bandar muar ke muar town kalau naik ngan dia ni..

rindu time jd rider dulu.. dengan duit rm 20 pun aku leh balik rengit dari bangi..kalau direct ade r dlm 4-5 jam..tapi aku ske singgah umah atok aku kat pagoh..so bangi-pagoh baru 2jam 30 minit kurang lebey...pagoh- rengit dalam 2 jjam lah gitu... tapi kalau blek saing member baik aku si dino yg naik rxz mesti xde singgah pagoh..tapi dia rehat kat RnR lama ske...tdia kata "engine aku 2 stroke bai..engine ko 4 stroke..leh rehat2 plak tu..bagi lah aku rehat lama sket"...hehe nasib baik mak aku yg soh balik saing dia mula2 dulu..kalau x sure aku balik sorang ..tapi yg aku bengang nyer kalau balik ngan dia..mesti dia dok bagi aku makan asap..pastu call kata "wey aku tunggu ko kat RnR"..mentang2 r skuter aku xleh laju..cheik..masa balik raya lagi seksa..sampai kitorg terputus hubungan..last2 terlepas tempat makan..punyalah jam jalan...hujan lebat giler lak tu...dari 5 hours journey da jd berhour-hour dah....aku kalau balik sorang rest isi fuel ngan p toilet trus gruk... lpas da beberapa kali balik berteman..aku balek sorang2 jer..nak tunggu dia dari um tu leceh gak..ye r kadang2 cuti x sama..bayang kan brapa kali aku dok ulang alik bangi-rengit tu selama 3 tahun... sempat lah jugak mengalami peristiwa yang menyedarkan aku betapa lemah nyer aku!!~ hahaha

kalau lah aku masih own that JEQ 3620 mesti aku masih seorang rider!!~ hahaha


p/s: setakut mana pun aku dengan pembonceng2 aku tu ..tapi i miss them all!!

naim..my kurus kedingking rider ...smuga success slalu..n slamat bertunang!!~

kamarul shahir a.k.a slam a.k.a slamdunk my sama saiz rider sama gak smuga success n happy slalu...eh satu lagi..smuga cepat kurus!!~ hahaha

and erza ...slamat bertunang..please think straight will ya...you're a big gurl now..even lebih matured dari aku though i'm 10 years elder than u...good luck with ur new life sis!!~

kepada bikers yang pernah bonceng aku p kuliah..p pasar malam p mana2 lah.. especially my GurLs wawa, ernie, anem, norza, che na, chee, zul, ollie, addie, zack shaymie, fizul (eh ko pernah bonceng aku ke fizul? xhengat lah) dan ramai lagi..thanx bro n sis..miss the time we had together!!~

kenapa ek!!~

lately life macam buhsan sangat... dah r serabut nak exam..people seems avoiding me...mungkin sebab otak yang serabut ni i've been thinking something yang x munasabah atau is it true people are getting bored dgn aku? well... i still did't get the answer though i've been asking around...

ini satu perangai aku yang buruk skit...aku mudah terasa...hehe.. slalu nyer i'll keep it to myself and pretend like nothing happen and try to make them smile for me..but lately macam i'm getting more sensitive than before...mungkin ke sebab i'm getting older and my progestron smakin menurun? huh hope i'll know...

Friday, May 25, 2007

ThUmB ViRuS!!~

aku rasa jari aku da kena virus lah!!~

lately jari aku da macam x gheti brenti dari sending message to this maxis number...i don't know why but dalam sehari tu mesti jari aku automatic p send sms kat no tu....aku memang jenis yang x gheti stop kalau da sms..tapi rasa nye mesti owner number tu rasa terganggu ngan sms aku...

bkn stakat sms ...ym pun mcm tu gak... da nampak id dia invisible tapi masih nak send msg...rasa nyer dia log in as invisible pun sebab malas nak layan aku kot...hahaha...

sms pun susah nak delivered..maybe dia sajer off bosan dgn my sms? who knows..hehehe

kenapalah aku ni xleh brenti sending sms ...apa lagi kalau aku da taruk actv5..hehe...kadang2 kesian gak ngan actv5 actv5 aku.mesti buhsan ngan aku...

skang ni the best way to do is to off my phone setiap kali aku rasa nak sms...tapi off pun kejap je... mana hp aku pernah off..hahaha...

aku slalu macam ni..kadang2 ngan dak murul member baik kat maktab aku pun aku sms x brenti..kna plak dia mmg mcm kau gak..hehe

virus kah ini??

atau am i getting weird and weirder??!! isk isk isk


p/s: kadang-kadang sampai 36 hours aku cuba x sms sebab takut org buhsan ngan aku tapi dia plak yg sms aku...so sampai bila nak brenti ek?

tapi bila x sms ghindu plak nak sms!! ye ke??

Thursday, May 24, 2007

nOrZA oh NorThZA!~

she been my bestFriend since i first met her...masa tu kat kc..kitorg satu dorm time orientasi.. since that we've been stick together like glue.. masa tu ade gak e-ta then dtg pula ida, aida, atie, zura, siti, yana, erin and beberapa org yg jd bestfriend aku..

tapi ngan nortza ni aku mmg rapat lebey skit kot.. dia pernah dtg umah buruk aku n aku pun pernah lepak umah dia..kat terengganu..kat KL..umah abg dia..kakak dia semua aku da pg..sampai abg long dia pun knal n still ingat aku time dtg kawen dia kat kuala pilah aritu...
mak dia siap cium ak lagi..kak jo da mmg rapat ngan aku soh aku slalu lpak umah dia time blaja dulu...

it's so nice being in her family... tapi lately kami da jarang lpak sama2 coz she'd been married to her colleague and delivered a cute chubby babby boy named amar darwisy...but still aku pernah lpak umah yg diorg dok skang..tapi time tu before dia kawen..hehe

oh lupa...we even ronda-ronda with our scooter masa blaja dulu!!~ hehe


huh i miss the time we've been together!!~

kc 1999-2000
intensive 2000
upm/ukm 2000-2004
till date

Tuesday, May 22, 2007

aNoTheR You?!!

tengah post article td nortza my best buddy telefon... bising sgt background dia..


dia cuma kata "dengar x lagu ni"..


aku blur2 je..2-3 kali dia tanya ..aku terus "hah!!! another You!!~"


oh my... lagu favourite kitorg time kat kc..kalau lepak ngan oden atau sapa2 je mesti sruh dia bawak lagu ne.plugking dia memang best...


nortza kata "pertandingan kugiran antara pusat serenti..aku saje suruh bawak lagu ni..bla dengar teringat kat ko..ni yang aku telefon ni"


wah rindu nyert longkang jamming kat kc dulu...ramai pemain guitar favourite aku time tu..oden, punkjunk, abg edd,bob, adli, ajip, dik ann, joe, zaki, rais, eddie, al-walid hussien and ramai lah lagi...so srunuk...


lagu lain yang jd favourite kitorg selain another you are runaway by dell shannon, boo hoo clapping song by carburator dung, weezer butterfly, creep radiohead, ayam den lopeh ofcourse, butterfinger songs, bedroom window nice stupid playground, gadisku, cromox songs, nr nilam sari, pontianak, mat ganja


huh banyak lagi r...ade yang aku sempat record lagu2 ni masa lepak2 kat tepi longkang tu..sampai sekarang aku masih dgr lagu2 tu..siap taruk dalam keta lagi..dalam kaset tu ade ucapan kawan2 dan senior2 pada aku sebelum diorg blah...ada lagu yg dik ann, ajip, and oden nyanyi..kira suara diorg masih aku dgr sampai sekrang r..hehehe...maklum r aku kan pelik..semua nye pada aku ada sentimental value nyert...kalau korang dtg umah aku mesti orang pelik tgk aku masih simpn brg2 time kat kc dulu...hahaha


p/s: teringat time lepak ngan my bro oden kat lab masa dia visit kc..time tu dia dah abis kc dah.. he's been my advisor for quite some time..sampai skarang pun we still good friend..mizz hi so much!!~

mizz the time we lepak n playing guitar together!!~ (actually he play the guitar i'm just a listener.. hehehe)

Monday, May 21, 2007

tHe GiRLs oF mY LiFe!!~




the girls of my life!!~
this is a few girls in my big family!!~
this pic dated 24 dec 2006 at my uncle 'flood' wedding..
my beloved grandma between the pengantin..
my beloved mak sebelah pgantin lelaki..
my dearest youngest leia sitting in front (the biggest girl sitting at the front row)
my dearest ernie, akak, mok ogy, mak ya, aunties, uncles and cousin
me holding akak's crying daughter, nureen Khaireena (i'm the one who named this cute little chubby baby)

The Life of mY oWn!!~

Sometimes i feel like i am dying
sometimes i feel like i am the happiest human being
sometimes i just didn't know what's happening
sometimes i am afraid of everything
sometimes i hope there'd be an ending
sometimes i am dreaming having the life of my own

Saturday, May 19, 2007

BeauTiFuL pHraSE!!~

cantik itu subjektif!!~
Beauty is to the eye of the behoLder!!~
kalau dah sayang huduh pun nampak cantik!!~
it's take two to do tango!!~

Birth is the start of life..
Beauty is the aRT of Life..
Mysteries and risks are part oF LiFe...
But YOU is The hEaRt of LiFE!!~

you never gonna change sweetie!!~
take care cutie!!
mizz ya sweet pea!!~

Life can be cruel..
But it can turn out to be the most memorable thing..
Life can be sweet but I could turn out to be most regretful…

Life is a science..
Everything happen for a reason..
Sometime life are without colour

It only true when u can eat shit..
Really..
People always appreciate beauty..
Rose over lalang..
Win over loose…
Success over failure

Beauty is to the eye of the beholder..
Looking trough microscope could be beauty or ugly depends.
Ugly is a art???
So why make ur life an art????!!!


-={to be continued}=-

SmiLe!!~

the best way to start a beautiful day is to wake up with a sincere smile..and end it up with a smile of something or someone who cheer ur life up that day...then u'll notice that u'll wake up with a smile the next day!!~

keep doing this on and on then u'll find what u're looking for all this time!!~

;-p~


p/s: i'm smiling every time my phone said 'message recieved'.. i don't know why but i't makes me smile!!~

what makes u smile??!!

UnRecoGnised Feeling!!???

lately i didn't recognise my own feeling..
am i happy?
am i sad?
am i dreaming?
am i afraid?
am i ready to move on?
am i confused?

i just don't know!!~

-={to be continued}=-

Thursday, May 17, 2007

tito always got headache!!~

tito a.k.a ct come (dia yg taruk nama dia ct come kat phonebook aku dulu) ni kawan aku kat kc...dulu kami rapat lah jugak...dia ni sejak dulu memang jiwang FeSO4 gak lah... lpas dia blah dari ukm, lama giler aku x dpt contact dia...nasib baik ade no phone umah dia kat kg...dpt r aku contact dia smula...

dulu dia ni chubby tp cute giler...skang ni aku tgk gambar kat friendster dia..mak aih...kecut!!~ rupa2nya dia frust bercinta...sian kat dia...sampai skang asyik kecundang bercinta je...sampai kecut plak tu...harap2 dapat lah dia cari calon suami yang boleh bahagiakan dia...rasa-rasa lah kan kalau aku frust bercinta bleh kecut macam dia ke? muakakakaka....

apa pun aku tetap sayang dia!!~ she's one of my 'bestest' buddY!!~ sebab tu aku wish dia dapat apa yang terbaik untuk diri dia!!~ hehehe....


p/s: jangan frust sampai demam teruk lg ye!!~ karang kecut lg dah x cun...

rasa!!!?~

kenapa aku rasa lain nie?
kanapa aku rasa cam pelik je?
kenapa aku rasa x best?
kenapa aku rasa x tentu hala?
kenapa aku rasa kejap happy kejap blur?
kenapa aku rasa aku suka?
kenapa aku rasa aku rak tau apa aku rasa?
ade kah aku rasa aku dah.....
eh aku tak rasa macam tu lah....
apa yang aku rasa sekarang eh???!!~ -help-

p/s:
sebab apa yg aku rasa tu ke reason aku cuba avoiding something?
sebab apa yg aku rasa tu ke aku jd takut smula?
sebab apa yang aku rasa tu ke aku kurang mesra?
tapi apa yg aku rasa?

Tuesday, May 15, 2007

kenapa aku macam nie!!~

Kenape ek..lately aku rasa my brain xleh nak functioning well..bkn r nak kata aku sewel ke apa...tapi xleh nak cari mood utk post article yg ok sket...lately ni apa yg terlintas tu lah yg aku taip..tanpa aku fikir blik ayat tu btol ke x...tersusun ke tak..dah macam apa yg aku tulis dalam diari jer...it's just not me...otak aku macam kosong disebalik keserabutan yang amat sgt tu kot.. mungkin ke i lost something somewhere yang aku tak tau apa benda nyer...atau mungkin kah ade sesuatu yg neuron2 aku x dapat nak tafsir ...atau mungkin kah its just something yang xde dalam vocabulary minda aku yang x boleh terucap oleh aku...there's no words yg aku boleh describe what's happening to me rite now..
this situation pernah happen to me long time ago ...i thought i lost a piece of my largest organ of the abdomen sebab something yg sepatutnya x perlu utk aku regret kan...masa tu rasa serabut sgt.. everything mcm x kena..asyik dok diam je (pernah ke aku dok diam? pernah kot..hehe).. masa tu rasa macam "huh..i am a loser"...nasib baik ade kawan2 kat sekeliling yang help me get thru all those thing secara tak langsung...
tapi sekarang? sapa nak cheer me up...dah r dok kg..semua dok tempat lain..everyone seems so busy with their new life..sibuk dengan boyfriendlah..dengan suamilah...dengan pemuja rahsia lah...dengan anak2 lah...aku gak yang masih macam dulu...kadang-kadang rasa macam nak cabut je dr sini tapi...sapa nak tolong bayar rm70K agreement yg aku sign ngan kerajaan tu? dah r utang ptptn pun bru byr rm250 je...smalam one of my kawan baik sms aku..she said "sejujurnye yan, ade x ko rasa nak menjerit sebab sejak umur 7 thn sampai 27 thn berjiran dgn org yg sama"..what could i say? jawapn yg slalu aku guna untuk everything yg aku x pasti..."ok kot" tapi bkn aku je tau yg it's a lie..dia pun leh tau yg everything is a lie..kadang-kadang terasa mcm i'm not myself anymore...my life is all a hypocrisy...tapi kadang-kadang lah...selalu nye i'm still the old me..hehe..tp yg kadang-kadang tu yg menyesakkan aku...macam aku ni subject experimental orang lain untuk mencapai dream diorg...walau macam mana pun aku sayang kat orang-orang tu... sayang sangat...tu yg aku terpaksa ikut je..i live my life for them....walaupun half of me meredha kan tapi the other side of me memberontak trying to get out of there...
mujur lah dinding2 bilik aku penuh dgn gambar2 kengkawan yang menceriakan hidup aku sepanjang perjalanan hingga hari ni...at least bila lepak2 dalam bilik ...tgk dinding2 bilik terhibur jugak aku... cuma kadang2 rasa rindu giler yg melemaskan..heheh..i just lurve my room wall...semua teman2 rapat...lelaki..perempuan semua aku lekat kat dinding...sebab tu cara yg buat aku x lupa pd diorg...kadang-kadang terfikir...kenapa aku x boleh nak lepaskan masa silam aku ek? tp cuma terfikirlah...x pernah berusaha pn nak lepaskan...sebab tu sampai sekarang aku tetap mcm ni ...mungkin kah i'm afraid of rejection kot..afraid to explore new things? afraid to hurt my largest organ of the abdomen kot? ntah? aku pun kurang pasti... cuma yang aku pasti..jika ade sesuatu yg baru untuk aku..biarlah bukan aku yang memulakan...apa-apa pun yang baru!!~
eh kenapa dengan aku ni? huh!!~

p/s: my life is my parent largest television!!~

knapa aku rasa rindu ek..tapi aku tak tau aku rindu pada apa n pada siapa?sebab tu aku suka melari-larikan diri pada sesuatu yg baru...aku takut pada diri aku sendiri kot..takut pada salah tafsiran...takut pada sesuatu ketidakpastian...yang pasti aku takut lah....knapa ek?

Monday, April 30, 2007

Brownies!!~

da 2 kali aku tgk movie brownies ni..indonesian movie...2-2 kali aku tgk kat 8tv..awal april n last night.. criter nyer ala2 indie movie..so cute..

it's all about this gurl named mel / emilia...she loves brownies... keje dia buat brownies n bg people around her taste her brownies...tapi brownies tu x sedap, pahit so smua org asyik mengelak everytime dia bwk brownies g office...

nak dijadikan si mel ni baru balik dari singapore..then bawak balik brownies madu n trus g umah tunang dia, joe..unfortunately for her she found her fiance with another gurl named astri.

dia btol2 frustrated apalagi time bestfriend dia, didi kawen si joe bawak astri dtg skali..dia tekad utk cari boyfriend baru..byk lelaki yg dia ngedate tapi x sorang pn kekal..smua dia paksa makan brownies buatan dia..

one day husband didi pegi his long lost bestfriend punya bookstore opening..owner bookstore tu, are jual brownies dlm kdai buku dia..si husband didi ni mula2 nye takut2 nak makan coz dia da slalu kna mkn brownies mel yg x sedap...tapi bila dia rasa, dia terus call didi..suruh didi dtg rasa brownies are..he said " kamu datang aje...ni pas banget utk kawan kamu"..so didi pn pg r kdai tu g rasa brownies tu..

then didi pn pujuk mel soh rasa brownies tu..kira dia nak set up kan mel ngan are lah konon nya...mula2 mel refuse tp bila dia rasa brownies are dia trus stuju nak g kedai are...dia pn tanya r are mcm ne buat brownies mcm tu... are kata "biar brownies itu mengungkapkan rasanya sendiri".. mel yg dah lama x baca buku sjak ayah dia meninggal pn start baca buku n masih berusaha buat brownies..then time tu dia tau yg sejak arwah mak are meninggal. are x pernah makan brownies lg..sbb pd are brownies mak dia lah paling sdap di dunia..

lama2 mel pun mula have a crush on are..are pn mcm tu gak...so since that mel dpt buat brownies yg boleh dimakan...mel dapat mcm2 projek utk advertisement company dia..dia guna phrase "berani mengungkap kan rasa" untuk big projek dia ngan company berlian...

on her way for a better relation dgn are.. joe call her n nak dia smula..sbb mel ni btol cinta kan joe dia pn pg r pada joe smula...last-last dia realize yg dia mmg btol2 cinta kat are..so dia pn buat r brownies yg mcm mak are buat.. then dia bwk brownies tu pd are.. before that dia dia kata kat brownies tu "ajari aku untuk berani mengungkapkan rasa"..tetiba plak are muncul n kata"biar perasaan itu yang mengukapkan rasa nya".. then are pn makan brownies buatan mel..

get the message??

mmg bercelaru n tak tersusun ayat..

mmg macam sampah je ayat ni..tapi messaage nyer

satu hari nanti kita pasti akan tau bile kita jumpa our own brownies...keep on searching!! u might never know that ur brownies could be someone u met recently or someone sitting in front of u right now...or someone who sms u just now!!~..

gud luck...

Smuga kita sama-sama found brownies of our own soon!!~



p/s: kalau ade masa nnt aku edit artikel ni....maklum r aku x tdo lg ms taip ni td..!!~

Saturday, April 28, 2007

The CouSinS!!~

The Most Memorable Moment with those CousinS of Mine!!

can't Imagine life without them around...

They Cheer me up in their oWn Ways!!~

Hopefully one Day ..we'LL made Atok Proud oF uS!!~



SpeciaLLy dedicated tO aLL my CousinS whom i lurve and wiLL always lurve!!~

Posted by Picasa

UnTiTTLeD!!~

I open my eyes
I try to see but I'm blinded by the white light
I can't remember how
I can't remember why
I'm lying here tonight

And I can't stand the pain
And I can't make it go away
No I can't stand the pain

How could this happen to me
I made my mistakes
I've got no where to run
The night goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

Everybody's screaming
I try to make a sound but no one hears me
I'm slipping off the edge
I'm hanging by a thread
I wanna start this over again

So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't

How could this happen to me
I made my mistakes
I've got no where to run
The night goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

I made my mistakes
I've got no where to run
The night goes on
As I'm fading away
I'm sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me


-unTiTTLed by SimPle PLAn!!~-

NooR HanIm aBd Hamid

Smalam gurl, my guardian angel ym aku..she said her friend anum kata hanim our used to be bestfriend were married to her school sweetheart…and she’s been teaching in Chinese school...i’m happy for her..Cuma yang aku terkilan, kenapa sampai sekarang kita masih jadik macam ni? Berbaloi ke kita putus kawan hanya kerana selisih faham dan hasutan orang? kenapa? Why own earth kita jd macam ni? I missed our time together…dah berkali I tried to get to u and selly…but still people around us hated to see us together again..anim, I just want u to know…aku still x tau apa kesalahan besar aku yg jdkan our friendship berantakan..the only thing I know is, kita jd macamni sebab kawan kita said that I talked bad thing about u behind ur back..

I tried to get in touch with u since I left ukm but they said “ko nak buat apa contact dia lagi, dia dah benci giler kat ko”..benci giler? Did u? aku x akan percaya selagi aku x dgr dr ko sendiri..tapi stiap kali aku Tanya ade je alasan dia bg ..lama x contact lah..tuka no baru lah...padahal she’s quite close to u…she even went gugu gaga with u..tp napa dia xnak bgtau? pernah gak aku dgr from one of our friend about all this..and I still remember.. she said u asked her “jahat sangat ke aku buat boy’an macam tu?” No hanim, u’re not.. we both know kita jadi mangsa putar belit keadaan..sebab kenyataan tu lah I keep trying to get u.Cuma masa tu ego menguasai minda kita kot..didn’t u ralized how hard I’ve tried to get us back to what we used to be?years by years I’ve tried to get ur new number but still kwn2 kita xmo bg..diorg suke kan tgk kita jd macam ni..agaknye diorg jeles kot kita baik giler dulu...aku even pernah kena maki via sms dgn boyfriend kwn baik kita masa aku tanya pasal kau dan girlfriend dia..dia kata “ slama ni ko x pernah pun tanya khabar..kenapa baru sekrang?” … dia ni ilang ingatan apa…hamper stiap thn aku sms tp x reply..aku send cards to u and his girlfriend tp xde berita..he still said aku x buat apa slama ni? Kalau aku x pernah contact diorg, sapa yang sms dia masa arwah wira meninggal dulu? Huh….aku Tanya gak pada wawa, dia pn xtau mana ko ilang. Mel pun ade contact last year after terjmpa our kawan baik tu..mel tanya what’s actually happen..she didn’t believe what she heard..she said “boy’an. Aku cakap kat dia aku kenal kau, kau bkn macam tu, aku nak dgr dari pihak kau pulak” tapi itu mel..itu bukan kau..mel lebih kenal aku ke daripada kau?..macam2 mana pn aku and gurl survived dgn situasi ni..kawan2 lelaki kita pn still ok dgn aku..malah diorglah tempat aku ceriakan hati aku sebab konvo tanpa bestfriends..time tu gurl sibuk jaga anak..dia jumpa before konvo je…diorg lah yg teman aku since all of this started …jd teman makan aku..teman lepak2 kat café uo..teman g pasar malam..kitorg jd close sgt…tapi hanim serapat mana aku ngan diorg tetap x sama dgn friendship kita dulu..hope kita dapat makan kat ijau sama2 macam dulu…oh ya apiz eross is one of my friends now..dia da jd polis bantuan .. jack n abe din bayar masih kat ijau.. end of 2005 aku ade g sana and abe mie tokey masih kenal aku n jack kata kau slalu dtg sana…oh I just missed those times at ijau…

Noor Hamin Abd Hamid please if u ever bumped into my blog..do contact me dear…I missed our time together…and please..i do need a long explainatioan about what’d happen to us..please forgive me for everything I’ve and not done…and do remember… years by years…time by time I’ve tried to get to u…I even searching for u on the net dear….kalau aku tau this will happen..aku xkan join pegi penang december tu…I lurve penang tp sebab apa yg terjadik sampai sekarang aku masih x sanggup pg sana lg…

anem and selly...sorry for every single thing...

hope we're could get back to the relation we used to have..mizz u gurls!!~

-I’ll be waiting-

-something from the corner of my mind-

Thursday, April 26, 2007

Am I DreaMinG??!!~

Another fave song!!~

Ku ingin terbang ke awan
Menggapai bintang bintang
Dalam kegelapan malam

Ku idamkan satu taman
Dan jua mahligai
Yang Indah Tak Ternilai

Tapi semua Hanya Khayalan
Yang Bermain dalam fikiran
Tak mungkin dapat ku bertahan
Yang tinggal hanyalah impian

Namun ku masih menchoba
Untuk Punya segalanya
Walaupun bertahun lama
S’moga kan terlaksana

~MiMpi By Gerhana SkaCinta!!~




p/s:

Mimpikah aku di dunia realiti ini…
Berdiri gah seperti Permaisuri
Namun..Ku hanya mampu duduk termanggu sendiri
Memikirkan apa sedang terjadi

Ingin rasanya keluar dari kepompong ini
Berusaha untuk berdikari
Meninggalkan segala yang terbungkam di hati
Meninggalkan alam fantasi ini

Perlukah aku menjelajah kehidupan ini
Menghadapi pahit, maung, onak dan duri
Atau… perlu kah aku terus seperti ini?
Terusan bermimpi di alam realiti…

Mimpikah aku By AlimrahAnaY

-Insanity Strike back!!~-

Wah tetiba rasa macam bdk sastera form 5 beb!!~ hahaha.. x sangka aku leh wat poem bm mcm ni… x kesah lah org nak kata sampah ke apa ke janji aku suke!!~ jiwang ferum sulfat beb…(erk Ferum sulfat = FSo4 = Ferum + Oksigen = karat ke?)
Lama Rasanye x kerah otak macam nie… ingat senang ke nak jd bunga-bunga mcm ni? Time hati gundah gulane je jadik tau..Gila KenTang!!~ akukah ini??? NOT!!~

LifE is a TriaL!!~

a friend of mine recommended me to create a blog at blogspot..she said it's easier for her to read my blog than my existing blog.. so i'm just checking how cool this blogspot..sapa tau akan jd my official blog kan? or maybe leh jd a place for me to express my other side? who knows!!~

- there's always the first time for everything!!~ isn't it??